Damixa ventielrubbers 13056 plaatsen

Damixa ventielrubbers 13056 plaatsen

Er bleek nogal wat onduidelijkheid te bestaan over de manier waarop ventielrubbers geplaatst moeten worden van bijvoorbeeld setje 13056 of 23486. Met name welke kant nu boven of onder moet en waarom hij "niet past".

Stap 1

Als eerste moeten we de oude er uit halen. Dit doen we met een speciaal sleuteltje die we er bij gekregen hebben.

Stap 2

In dit geval komt het oudste type er uit. Een los veertje met een los rubbertje (rechts op de foto). De nieuwe (links op de foto) ziet er anders uit. Deze heeft een plexiglas hulsje met een o-ring er om heen. In dit hulsje zit dan weer het rubbertje met het veertje.

Stap 3

Vervolgens moet u met het bijgeleverde staafje met schuurpapier het schachtje opschuren waar de oude is uitgekomen. Dit is precies de juiste maat. Past het schuurpapiertje niet in het gaatje? Gaat u dan geen wikkel er af halen. Als het niet past dan moet u al een ventielrubber er in hebben zitten met een plexiglas hulsje, het nieuwe type. Stop dan met schuren en plaatst alleen de inhoud van het nieuwe hulsje.

Stap 4

Nu het schachtje is opgeschuurd zet u het nieuwe ventielrubber op het andere buisje welke ook bijgeleverd is. U kunt de o-ring om het plexiglas hulsje nu invetten met het bijgeleverde vet.

Stap 5

Als de o-ring is ingevet kunt u met het pijpje het nieuwe ventielrubber er in drukken, met de plexiglas kant naar onderen dus!!

Stap 6

Eenmaal er in gedrukt moet het er zo uitzien. Nu kunt u de andere op dezelfde wijze plaatsen.