Lekkende Newform X-Trend 2400 repareren

Lekkende Newform X-Trend 2400 repareren met binnenwerk 14720 en ringen 15608 / 16128

In dit voorbeeld leggen we uit hoe je van een lekkende Newform X-Trend 2400 het binnenwerk vervangt. We gebruiken in dit voorbeeld de onderdelen NewForm Keramisch binnenwerk Moony / X-trend 14720  , NewForm Dichtingset uitloop X-trend 2400 Artikelnummer 15608  en NewForm glij-ring uitloop x-trend N 16128 .

Stap 1

Dit is de uitgangssituatie, we hebben last van een druppende NewForm X-Trend 2400 en willen het binnenwerk en de uitloopringen vervangen. Naast dat hij drupt lekt hij ook onder de hendel.

Stap 2

U moet allereerst de greep verwijderen, dit doet u door aan de achterkant het afdekkapje te verwijderen en vervolgens met een inbussleuteltje 2,5mm de greep los te draaien.

Stap 3

Deze kan wat vast zitten maar zou los moeten komen van het binnenwerk, hij zit vast op het kunststof staafje wat uit de 14720 komt.

Stap 4

Nu moet de opsluit moer los om de kraan verder uit elkaar te kunnen halen. Daar zitten gleufjes of gaatjes in waar een speciaal sleuteltje in past. Omdat je van te voren niet weet welke variant je tegenkomt gebruiken wij veelal een punttang om de moer los te draaien. Hierop kun je dan weer een baco zetten zoals op de foto. De moer gaat linksom los, dus tegen de klok in.

Stap 5

Als hij eenmaal draait haal je hem verder los met de hand.

Stap 6

Nu kunnen we het binnenwerk er uit halen en eventueel vervangen, in dit voorbeeld gaan we eerst verder met de ringen voor de uitloop.
 

Stap 7

We kunnen nu de uitloop er naar boven toe afhalen, de ringen die we moeten vervangen worden nu zichtbaar.

Stap 8

Met een dun schroevendraaiertje haalt u de rubberen ringen van de uitloop, u kunt ze ook voorzichtig doorsnijden met een scherp hobbymes. Ook de onderste hard plastic ring, de glijring halen we er af.

Stap 9

Nu alle ringen er af zijn maken we de plek waar de nieuwe ringen komen goed schoon.

Stap 10

We plaatsen nu eerst de nieuwe glijring en dan de nieuwe rubbers voor de uitloop. De ringen hebben een holle kant, deze plaatst u naar elkaar toe!  U kunt nu de uitloop terug plaatsen en de bovenste glijring er van bovenaf in plaatsen.

Stap 11

Nu kunt u het nieuwe binnenwerk plaatsen, let u er op dat de twee nokjes aan de onderkant van het binnenwerk in de gaatjes vallen in de kraan.

Stap 12

We plaatsen nu de opsluitmoer terug

Stap 13

Nu zet u de greep weer op zijn plek en is de klus geklaard, uw kraan zal niet meer lekken!