Bij lekkende Grohe kraan het 35mm kardoes vervangen

Bij lekkende Grohe kraan het 35mm kardoes vervangen

In dit voorbeeld leggen we uit hoe je van een lekkende Grohe kraan het 35mm kardoes vervangt. We gebruiken in dit voorbeeld de onderdelen Grohe Silkmove Kardoes 35mm tbv diverse eengreeps kranen met de als gereedschap de Grohe Pijpsleutel 34 - 32 .Deze sleutel kunt u huren (€7,50) of kopen.

Stap 1

Dit is de uitgangssituatie, we hebben last van een druppende Grohe kraan en hebben uitgezocht dat we Grohe Silkmove Kardoes 35mm tbv diverse eengreeps kranen  moeten vervangen. Naast dat hij drupt lekt hij ook onder de hendel.

Stap 2

U moet allereerst de greep verwijderen, dit doet u door het grijze dopje te verwijderen.

Stap 3

Vervolgens kunt u met een inbussleuteltje 3mm de greep los te draaien.

Stap 4

Nu de greep er af moet de afdekkap er af. hoe die vast zit verschilt per model kraan, maar in dit geval zit hij klem met een rubber, u kunt hem er dan ook naar boven uitschuiven.

Stap 5

Als de kap er af is wordt een grote RVS moer zichbaar. Omdat deze iets verdiept in de kraan zit is het vrij lastig deze met een Bacho of waterpomptang los te krijgen. Wij gebruiken hiervoor dan ook Grohe Pijpsleutel 34 - 32.

Stap 6

Nu kunnen we het Grohe Silkmove Kardoes 35mm tbv diverse eengreeps kranen er uit halen.

Stap 7

Na de schacht waar het binnenwerk uit is gekomen schoongemaakt te hebben plaatsen we het nieuwe Grohe Silkmove Kardoes 35mm tbv diverse eengreeps kranen in de kraan. Die is tegenwoordig blauw ivm de merkherkenning van Grohe, is precies hetzelfde (wordt wel eens gevraagd)

Stap 8

Nu het nieuwe Grohe Silkmove Kardoes 35mm tbv diverse eengreeps kranen op zijn plek zit kunnen we de moer weer vastdraaien. let op, niet te vast zetten.

Stap 9

De RVS ring zit zo weer goed op zijn plek

Stap 10

Nu plaatsen we de kap terug.

Stap 11

Als laatste kan de greep weer op de kraan en is de klus klaar!