Grohe Kardoes keramisch 46 mm silkmove vervangen

Bij lekkende Grohe kraan het 35mm kardoes vervangen

In dit voorbeeld leggen we uit hoe je van een lekkende Grohe Eurodisc Keukenmengkraan 33770000 het 46mm kardoes vervangt. We gebruiken in dit voorbeeld de onderdelen Grohe 46mm kardoes met de als gereedschap een gewone kruiskop schroevendraaier en een inbussleuteltje 3mm

Stap 1

Dit is de uitgangssituatie, we hebben last van een druppende Grohe kraan en hebben uitgezocht dat we Grohe 46mm kardoes moeten vervangen.

Stap 2

U moet allereerst de greep verwijderen, dit doet u door het grijze dopje te verwijderen.

Stap 3

Vervolgens kunt u met een inbussleuteltje 3mm de greep los te draaien.

Stap 4

Nu de greep er af moet de afdekkap er af. hoe Die vast zit verschilt per model kraan, maar in dit geval zit hij klem met een rubber, u kunt hem er af halen door hem een slag te draaien met de hand.

Stap 5

Als de kap er af is wordt het Grohe 46mm kardoes zichbaar. Deze zit bovenop de kraan gelemd met een metalen plaat en twee kruiskop schroeven (deze worden ook in twee lengtes meegeleverd)

Stap 6

Nu kunnen we het Grohe 46mm kardoes er uit halen door de 2 schroeven los te draaien

Stap 7

Nu de schroeven los zijn kan het Grohe 46mm kardoes van de kraan gehaald worden.

Stap 8

Voor we het nieuwe Grohe 46mm kardoes plaatsen maken we de zitting waar deze op komt te staan goed schoon. Wij gebruiken hier meestal GrohClean voor.

Stap 9

Nu kunnen we het nieuwe Grohe 46mm kardoes plaatsen, let goed op de ringengen aan de onderkant, die vallen precies in de uitsparingen op de zitting.

Stap 10

Nu kunnen we het Grohe 46mm kardoes vastzetten. Het is belangrijk dat u de schroeven om en om vastzet. Dus niet eerst links helemaal en dan rechts, dan komt hij te vast te zitten en dat is slecht voor het binnenwerk. Vast is vast.

Stap 11

Na het om en om aandraaien zit het Grohe 46mm kardoes op zijn plek, nogmaals, NIET TE VAST ZETTEN

Stap 12

 Nu kan de kap weer op de kraan worden gezet.

Stap 13

 Nu kan de kap weer op de kraan worden gezet.