Binnenwerk Damixa Venus 16000 vervangen bij lekkende keukenkraan

Binnenwerk Damixa Venus 16000 vervangen bij lekkende keukenkraan

In dit voorbeeld leggen we uit hoe je van een lekkende Damixa Venus keukenkraan het binnenwerk vervangt. We gebruiken in dit voorbeeld een setje binnenwerken 23924 (dat is een combinatie van 13297 en 13298) met een setje hendelbevestigingen 23065.

Stap 1

Dit is de uitgangssituatie, we beperken ons in dit voorbeeld tot de koude kant, de warme is immers hetzelfde

Stap 2

Deze kan wat vast zitten maar zou los moeten komen.

Stap 3

U kunt nu een schroevendraaiertje schuin omhoog door 1 van de 4 gleufjes steken en de kleurindicatie 23065  er af wippen, die gaat daarbij meestal kapot

Stap 4

Nu is er een wit ringetje zichtbaar, deze haalt u er af en laat u er af, deze plaatst u niet terug. In sommige gevallen zit deze er (al) niet meer in, dat is dus niet erg

Stap 5

Met een ringsleutel 17mm kunt u het binnenwerk losdraaien. Als deze erg vast zit kunt u hem eerst even laten schrikken door met de hamer tegen de sleutel te tikken, dan komt hij vrijwel altijd los.

Stap 6

Vervolgens kunt u het binnenwerk er uit draaien. let u daarbij goed op dat alles er uit komt. Soms wil het ringetje onderop het binnenwerk wel eens blijven plakken in de kraan (vaak valt het oude binnenwerkje dan ook uit elkaar). Als u dan de nieuwe plaatst is het geheel te dik en draait u onmiddellijk het nieuwe binnenwerk stuk, opletten dus.
 

Stap 7

Nu draait u het nieuwe binnenwerk (13297 voor koud en 13298 voor warm) er in en zet die rustig vast (niet te vast, is niet nodig).

Stap 8

 Nu kunt u de nieuwe kleurindicaties 23065 plaatsen, deze drukt u eenvoudig op hun plaats.

Stap 9

Vervolgens draait u het binnenwerk dicht. Als u dat niet doet staat de greep straks scheef.

Stap 10

Nu zet u de greep weer op zijn plek en is de klus geklaard, uw kraan zal niet meer lekken!