Binnenwerk 13011 Damixa Merkur voor 2009 vervangen

Binnenwerk 13011 Damixa Merkur voor 2009 vervangen

In dit voorbeeld leggen we uit hoe je van een lekkende Damixa Merkur kraan voor 2009 het binnenwerk vervangt. We gebruiken in dit voorbeeld de 13011.00 met de 23876.

Stap 1

Dit is de uitgangssituatie, we hebben last van een druppende kraan en willen het binnenwerk vervangen.

Stap 2

Voor we beginnen natuurlijk eerst de watertoevoer afsluiten, daarna moet de greep er af. We kunnen deze verwijderen door de kleurindicatie uit de greep te halen.

Stap 3

Onder de kleurindicatie zit een inbus-schroefje. Dit schroefje kunt u loshalen met een inbussleutel 3mm.

Stap 4

Nu de greep er af is moeten we de kap die er onder zit er linksom af draaien. In sommige gevallen zit deze erg vast, gebruik dan een zacht rubberen keukenhandschoen of iets vergelijkbaars van zacht rubber. Hierdoor heeft u meer grip met de hand. Gebruik liever geen waterpomptang hier op, de kap zal dan beschadigen en is niet vervangbaar

Stap 5

Nu we de kap er af hebben wordt de opsluitmoer zichtbaar. Deze kunt u met een passende bacho of sleutel (is sleutelmaat 41) linksom losdraaien. Wil deze niet los, laat hem dan even schrikken door de sleutel linksom te tikken. Wij gebruiken zelf in dit voorbeeld de slagsleutel 23876 (zie stap 7)

Stap 6

Met de slagsleutel krijgt u gemakkelijk de moer los, deze past perfect en heeft dus maximale grip op de moer. 

Stap 7

 Vervolgens kunt u het binnenwerk er uit trekken.

Stap 8

Nu alles er uit is zijn we klaar om het nieuwe binnenwerk te gaan plaatsen. Deze vetten we in met bijgeleverd vet. Doe een beetje op de zwarte ring die om het binnenwerk zit.

Stap 9

Vet vervolgens de rode ringetjes onderop goed in, maar niet overdadig. Let bij het plaatsen van het binnenwerk goed op de positie van de rubbers en de 2 nokjes.

Stap 10

Nu het nieuwe binnenwerk is geplaatst kunt u alle onderdelen weer in omgekeerde volgorde terugplaatsen

Stap 11

Nu alles weer op zijn plek zit is de klus geklaard en zal uw kraan niet meer lekken!